Polityka prywatności

1. Administratorem danych zbieranych za pośrednictwem formularzy zamieszczonych na

stronach internetowych Dealerów, a mianowicie:

a)  Formularza kontaktowego

b)  Formularza umożliwiającego umówienie się na jazdę próbną

c)  Formularza umożliwiającego wycenę pojazdu

d)  Formularza umożliwiającego umówienie się na serwis – który będzie w istocie stanowił odesłanie do tożsamego formularza zamieszczonego bezpośrednio na stronie internetowej ford.pl, jest Ford Polska.

„W niektórych częściach niniejszej witryny internetowej, takich jak formularze, w których wpisują Państwo swoje dane identyfikacyjne i kontaktowe, Państwa dane osobowe mogą być zbierane przez Ford Polska Sp. z o.o., który jest ich administratorem.

W takiej sytuacji fakt zbierania i administrowania danymi przez Ford Polska Sp. z o.o. będzie każdorazowo podawany do Państwa wiadomości oraz zostaną Państwo odrębnie poinformowani o zasadach i warunkach przetwarzania danych przez Ford Polska Sp. z o.o.”

2. Administratorem innych danych zbieranych za pośrednictwem strony internetowej, a mianowicie:

a)  Plików cookies i podobnych technologii

b)  Danych zbieranych via chat

c)  Danych HR (danych kandydatów do pracy/współpracy)

d)  Danych związanych z usługą „do you want us to call you”

e)  Danych zbieranych przy pomocy podobnych narzędzi jak te wskazane powyżej w punktach (a)-(d),jest Super Cars Ciesiółka Sp. z.o.o.

3. Administratorem danych osobowych związanych z planowanym lub dokonanym zamówieniem, nabyciem i korzystaniem z produktów i usług marki Ford przekazanych przez Klientów Końcowych lub potencjalnych Klientów Końcowych – jest Ford Polska, a Super Cars jest podmiotem przetwarzającym dane na zlecenie.

Polityka Plików Cookies

Niniejsza Polityka dotyczy plików „cookies” i odnosi się do stron internetowych, których operatorem jest Super Cars Sp.J. Ciesiółka (zwanych dalej: „stronami internetowymi”). Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu Super Cars Sp.J. Ciesiółka z siedzibą w Lesznie, Al. Konstytucji 3 Maja 13.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji użytkownika serwisu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies

  • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Super Cars Sp.J. Ciesiółka informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych serwisu.

Pliki cookies mogą być zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego Super Cars Sp.J. Ciesiółka i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z Super Cars Sp.J. Ciesiółka reklamodawców oraz partnerów.

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem wszytskoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Jeśli wyrazili Państwo zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych od Super Cars, mają Państwo prawo w dowolnym momencie ją wycofać. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. W celu zaprzestania otrzymywania wiadomości marketingowych od Super Cars, prosimy o wiadomość na adres:

Ochrona Danych

Super Cars Ciesiółka Sp. z o.o.

ul. Al. Konstytucji 3 Maja 13

64-100 Leszno

lub adres e-mail: [email protected]

W celu zaprzestania otrzymywania wiadomości marketingowych od Forda, prosimy o wiadomość na adres:

Dział Obsługi Klienta

Ford Polska Sp. z o.o.

ul. Taśmowa 7

02-677 Warszawa

lub adres e-mail: [email protected]

Jeśli mają Państwo jakieś pytania lub obawy dotyczące przetwarzania przez Super Cars Państwa danych osobowych, lub chcieliby Państwo uzyskać dostęp do Państwa danych osobowych, które przechowujemy, lub wykonać którekolwiek ze swoich praw związanych z danymi osobowymi, prosimy o kontakt pod adresem Ochrona Danych, Super Cars Ciesiółka Sp. z o.o., ul. Al. Konstytucji 3 Maja 13, 64-100 Leszno lub e-mail [email protected]

W przypadku powzięcia zastrzeżeń odnośnie sposobu przetwarzania danych przez Super Cars, mamy nadzieję, że w pierwszej kolejności zechcą Państwo skontaktować się z nami. Jednakże mają Państwo także prawo do złożenia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, który jest organem odpowiedzialnym za ochronę danych osobowych w Polsce.

Promocje

  • Promocja kończy się: 18.10.2021

    NOWE SAMOCHODY

    Ford Kuga Plug-In Hybrid

    Ford Kuga Plug-In Hybrid
  • Promocja kończy się: 18.10.2021

    NOWE SAMOCHODY

    Ford Puma

    Ford Puma
  • Promocja kończy się: 31.12.2021

    SERWIS

    Serwis online

    Serwis online
  • Promocja kończy się: 31.12.2021

    SERWIS

    Promocja zestawów paska rozrządu wraz z wymianą

    Promocja zestawów paska rozrządu wraz z wymianą
  • Promocja kończy się: 31.12.2021

    SERWIS

    Wynajem boksów dachowych

    Wynajem boksów dachowych
  • Promocja kończy się: 31.12.2021

    CZĘŚCI I AKCESORIA

    Wypożyczalnia rowerów

    Wypożyczalnia rowerów
Pokaż najnowsze promocje Super Cars Ciesiółka

Aktualności i wydarzenia

Pokaż najnowsze aktualności od Super Cars Ciesiółka


Opinie